8 hamburgerov, ktoré zmenili svet. Minimálne ten hamburgerový...

Sú hamburgery, alebo skôr rešťaurácie, ktoré sa rozhodne vďaka tomuto obľúbenému a jedlu stali svetovo známymi a vyhľadávanými miestami.

McDonald’s Big Mac

S viac ako 69 miliónmi hladnými zákazníkmi, ktorých sa McDonald's každý deň v 119 krajinách snaží nakŕmiť, je ťažké svojou ponukou uspokojiť čo najviac chuťových pohárikov. Zjavne však McDonald’s vie čo robí, nakoľko už roky patrí k najmocnejším korporáciám v USA a azda neexistuje nikto, kto by nepoznal ich Big Mac.

Zdroj: businessinsider.com

White Castle Slider

Súrodenci McDonaldovci prekvapivo neboli prvými, ktorí odhalili potenciál tohto jedla. Bol to Frank Mendes v roku 1921 a neskôr jeho americký reťazec White Castle s kuchárom Walterom Andersonom, ktorý k mäsu pridal okrúhlu žemľu a krúžky cibule. White Castle patrí k hamburgerovej klasike známej po celom svete a magazín Time ho označil za najvplyvnejší hamburger všetkých čias.

Zdroj: greatideas.people.com

Zdroj: greatideas.people.com

In-N-Out Burger

Harry a Esther Snyder v roku 1948 otvorili prvú reštauráciu In-N-Out Burger. Ponúkali najčerstvejšie hamburgery, najúžasnejšie milkshakes a najlepšie hranolky v priateľskej atmosfére. A ani čas túto skutočnosť nezmenil. V ponuke je stále rovnaké základné menu a všetko je pripravované rovnakým spôsobom: čerstvé, vyrobené na zákazku a z tých najkvalitnejších surovín.

Zdroj: Krmg.com

Zdroj: Krmg.com

Burger King Whooper

Whopper je hlavný produkt známeho reťazca rýchleho občerstvenia Burger King. Pôvodný Whopper obsahuje grilované hovädzie s majonézou, hlávkovým šalátom, paradajkou, uhorkou, kečupom a cibuľou v sezamovej žemli. Whopper vytvoril v roku1957 zakladateľ firmy Burger King James McLamore a predával ho za 37 centov.

Zdroj: Burgerking.com

Zdroj: Burgerking.com

Bypass Burger

V Heart attack grill v Las Vegas v Nevade ponúkajú menu, ktoré sa volá “nutričná pornografia” a jeho súčasťou je aj Bypass Burger, ktorý bol Guinessovou knihou rekordov uznaný ako najviac kalorický hamburger na svete. Bypass sa skladá zo štyroch  (alebo aj ôsmich) hrubých plátkov mäsa, troch polievkových lyžíc masti, 20 (odvážnejší môžu mať dokonca 40) plátkov slaniny, ôsmich plátkov amerického syra, 20 plátkov karamelizovanej cibule opečenej na masti, ôsmich plátkov paradajok, jednej polievkovej lyžice majonézy, dvoch polievkových lyžíc kečupu, jednej polievkovej lyžice horčice a žemle. Obsahuje neuveriteľných 9982 kalórií. Keby toho náhodou nebolo dosť, naservírujú vám ho čašníčky prezlečené za sestričky a v prípade, že tento lákavý burger nedojete, dostanete drevenou doskou po vašom pozadí.

Zdroj: wereblog.com

Zdroj: wereblog.com

The Jucy Lucy

Jucy Lucy nie je podnik, ale typ slávneho cheeseburgeru, ktorý má syr vnútri mäsovej placky a nie na vrchu. Syr obalený v hovädzom mäse a upravený na grile priniesol nový vietor do hamburgerového sveta. The Juicy Lucy alebo aj Jucy Lucy burger bol vynájdený v južnom Minneapolise niekedy v roku 1950. Záleží však, koho považujete za jeho vynálezcu, nakoľko existuje viacero príbehov, ktoré odkazujú na jeho vynálezcu. Jedným z nich je Matt’s Bar, ktorý prehlasuje, že je domovom pôvodných Jucy Lucy burgerov. 

Zdroj: frenchfrydiary.blogspot.com

Zdroj: frenchfrydiary.blogspot.com

Shack Burger

Shake Shack vyrástol z malého pojazdného hotdog vozíka v parku na Madison Square na Manhattane v stály kiosk. Od roku 2004 ponúka najchutnejšie hamburgery, párky v rožku, mrazený puding, kokteily, pivo, víno a iné, aké v tejto lokalite môžete nájsť.

Zdroj:  esquire.co.uk

Zdroj:  esquire.co.uk

The Ghost Burger

V októbri 2014Heavy Metal bar Kuma Corner v Chicagu ponúkol jeden z najviac poburujúcich hamburgerov vôbec: „Čerešničkou na torte“ bolo neposvätené telo Kristovo na vrchu cheeseburgeru. Hoci sa predával viac než dobre, rozhneval katolíkov a majiteľ baru napokon musel zaplatiť 1500 dolárov charitám patriacim chicágskej arcidiecéze.

Zdroj: thrillist.com

Zdroj: thrillist.com