Omáčky dávajú jedlu nový význam

Omáčka nie je povinnosť, no napríklad váš burger dokáže povzniesť na celkom iný level. 

Kedysi sa omáčky používali na maskovanie pokazeného jedla, nakoľko neboli chladničky a iné chladiace boxy. Dnes však dávajú jedlu úplne iný význam.

Slovo "sauce" je francúzskeho pôvodu a referuje niečo, čo spraví naše jedlo chutnejšie. Jednoducho aróma, vôňa, príchuť a pôžitok v jednom. 

Omáčky sú tekuté alebo polotekuté potraviny pripravované s cieľom urobiť ďalšie potraviny chuťovo aj výzorovo lepšími.

Nehovoríme tu o kečupe, horčici či majonéze, ale o kvalitnej omáčke, ktorá svojím zložením dokáže skvelo spárovať všetky chute a zvýrazniť tiež chuť samotného jedla. Napríklad hamburgeru, wrapu, krídelok, steaku, ... Základom sú kvalitné suroviny a správny postup prípravy.

Najobľúbenejšie a najznámejšie omáčky sú práve BBQ, Caesar, Ranch či omáčka z modrého syra, ktoré si denne čerstvé môžete vychutnať aj u nás. Ako vyrábame naše domáce omáčky si pozrite v nasledujúcom videu: