3 burgery, ktoré sa oplatí vyskúšať toto leto

Grilovacia sezóna je tu a k nej neodlúčiteľne patria aj hamburgery z domáceho grilu. Vyskúšajte jeden z letných receptov a prekvapte svojich priateľov špeciálnou grilovačkou.

Sladký ananás (2 porcie)

Zdroj foto: Pinterest.

Zdroj foto: Pinterest.

 Potrebujeme:

250 g mletého morčacieho mäsa

1 menšiu cibuľu

Morskú soľ

Čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu sójovej omáčky

1 lyžicu olivového oleja

Dve kolieska čerstvého ananásu

Čerstvý šalát

Majonézu

Balsamico ocot

Dve žemle

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a opražíme ich do zlatista na olivovom oleji v stredne veľkej panvici. Morčacie mäso pomelieme, zmiešame s cibuľou a cesnakom, pridáme korenie, soľ, sójovú omáčku a vytvoríme dve placky. Do stredu každej placky urobíme malú jamku. Rozpálime gril a upečieme na ňom mäsové placky.

Kým sa placky opekajú, pridáme na gril aj ananás nakrájaný na kolieska. Z každej strany pečieme asi 1 – 1,5 minúty. Na záver na gril položíme aj žemle.

Keď je všetko upečené, spodnú časť žemle natrieme majonézou, uložíme na ňu čerstvý šalát, mäsovú placku, grilovaný ananás, pokvapkáme ho jemne balsamico octom a položíme vrchnú časť žemle.

 

Pálivý guacamole burger (2 porcie)

Zdroj foto: Pinterest.

Zdroj foto: Pinterest.

Potrebujeme:

250 gramov chudého hovädzieho mäsa

1 lyžičku soli

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku červenej papriky

1 lyžičku chilli vločiek

1 strúčik cesnaku

Dva plátky čedaru

2 avokáda

Cíbiky alebo pažítku

Šťavu z jednej limetky

2 kolieska paradajky

Majonézu

Postup:

Hovädzie mäso pomelieme a zmiešame ho rukou so soľou, korením, paprikou, chilli vločkami a pretlačeným cesnakom. Vytvarujeme dve placky, do stredu ktorých spravíme jamky.

Rozpálime si gril a zatiaľ si roztlačíme avokáda, ktoré zmiešame so šťavou z limetky, najemno nakrájanými cíbikmi a štipkou soli.

Na spodnú časť žemle natrieme majonézu, položíme mäsovú placku so syrom, guacamole, koliesko paradajky a žemľu.

 

Kurací burger s krémovými hríbmi

Zdroj: kitchensanctuary

Zdroj: kitchensanctuary

Potrebujeme:

1 lyžicu olivového oleja

4 portobello šampiňóny (prerezané na polovičky, jemno osolené a okorenené)

4 plátky anglickej slaniny

1 strúčik pretlačeného cesnaku

4 lyžice smotany na varenie

50 g strúhaného čedaru

Baby špenát

Dve menšie kuracie prsia

Lyžička kurkumy

Postup:

Dva nakrájané, osolené a okorenené hríby opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji a odložíme bokom. Kuracie prsia nasolíme, potrieme olivovým olejom a obalíme rovnomerne v kurkume. Rozpálime si gril.

Kým sa gril zohreje, zvyšné dva nakrájané hríby opečieme na tej istej panvici na olivovom oleji, pridáme smotanu na varenie, nastrúhaný čedar a varíme pokým sa čedar nerozpustí a omáčka nám nezhustne.

Kuracie prsia prudko ugrilujeme spolu so slaninou, tesne pred koncom pridáme na gril aj žemle a zľahka ich opečieme.

Ugrilované prsia nakrájame na plátky. Na spodnú časť žemle uložíme špenát, opečené hríby, kuracie mäso, krémové hríby, opečenú slaninku a vrchnú časť žemle.

Dobrú chuť!

Ako správne pripraviť domáci hamburger z grilu zistíte TU.