Novinky zo sveta jedla: Dúhový burger a káva z brokolice

Vo svete sa každý deň vymyslí či vznikne niečo nové. Vybrali sme zopár noviniek, ktoré nás tento mesiac zaujali najviac.

Pri niektorých z nich vám bude ľúto, že sa netýkajú Slovenska, pri niektorých zas presný opak. Na brokolicovú kávu by sme sa asi nedali nahovoriť ani my.

Aperol spritz má svojho nástupcu

15325225_10154189998279117_2961062175638291656_o.jpg

Áno, ten slávny, mnohými obľúbený letný nápoj, už nie je číslo jeden. Vyhlásil to britský magazín Tatler.

Ešte v roku 2003 ho preslávila talianska spoločnosť Campari. Do reklamy investovali nemalé peniaze. V Taliansku nastal boom okamžite, na Slovensku až v posledných dvoch rokoch.

Britský magazín za nástupcu Aperol spritzu vyhlásil nápoj Negroni.  Negroni je miešaný nápoj, ktorý sa pripravuje z ginu, vermutu a destilátu Campari. Aperol Sprtitz či Negroni, oboje nájdete i u nás.

Toblerone ako mrazená pochúťka

 Zdroj: swirled.com

Zdroj: swirled.com

Toblerone je švajčiarska čokoláda známa svojím špecifickým tvarom. Ak ju máte radi, máme pre vás dobrú správu. Spoločnosť začala vyrábať aj nanuky. V našich obchodoch, žiaľ, zatiaľ nie sú.

Dúhový burger

 zdroj: Pinterest.com, Metro

zdroj: Pinterest.com, Metro

Dúha je niečo, čo nám zakaždým vyčarí úsmev. Preto múdre hlavy vymysleli, že zo spojenia dúhy a jedla, by mohol byť hit. Sila instagramu to len potvrdila, a tak sa motív dúhy objavil naozaj takmer na všetkom.

Nevyhol sa tomu ani burger. Dúhový burger sa stal najväčším trendom v Londýne, Valencii a New Yorku. Samozrejme, nie každý trend má len fanúšikov. Niektorým sa tento nápad nepáčil natoľko, že museli vymyslieť niečo oveľa temnejšie. Krátko po dúhovom burgeri sa preto objavil burger s čiernou žemľou. A ďalší hit bol na svete.

Brokolicová káva

 Zdroj: her.ie

Zdroj: her.ie

Niekoho brokolica desí na tanieri, a niekto nemá problém spraviť si z nej kávu. S touto myšlienkou prišla národná vedecká agentúra spolu s jednou austrálskou spoločnosťou. Chceli využiť zdravý potenciál brokolice.

Podľa prieskumov priemerný Austrálčan stále neprijíma dosť vitamínov. Toto by bol spôsob, ako zvýšiť ich denný príjem. Milovníci kávy, nezúfajte, káva nie je vyrábaná priamo z brokolice. Primiešava sa do nej „len“ brokolicový prášok.

Čo môže na papieri vyzerať dobre, v šálke môže chutiť všelijako. Broccolatte si môžete objednať v Commonfolk Café v Austrálii.

Zomrel Anthony Bourdain

Známy šéfkuchár najmä v Amerike, zomrel začiatkom mesiaca vo svojej hotelovej izbe. Známym sa stal vďaka svojej kulinárskej relácii v Parts Unknown. Takisto bol jedným z najpredávanejších autorov kníh o príprave jedál a gastronómii.

Studené pivo aj na pláži

 zdroj: bussinesinsider

zdroj: bussinesinsider

Aby sme nekončili smutnou správou, máme ešte novinku zo sveta piva. Chlapci z BottleKeeper chceli vymyslieť niečo, čo by udržalo pivo na pláži dlhšie studené. Prišli s myšlienkou izolovanej fľaše. Funguje to na rovnakom princípe ako termoska. Geniálny dizajn nerezovej fľaše vyrábajú v troch veľkostiach, preto je ideálny pre väčšinu fliaš.